2019-12-08 08:55:06• hírek • Szatmár.ro

A szatmárnémeti Iparosotthon őrei

A Szatmárnémeti Református Gimnázium, a tavalyi évhez hasonlóan idén is részt vesz az Örökségünk Őrei nevet viselő örökségvédelmi vetélkedőben. Az alábbiakban a csapat beszámolója olvasható:

Idén a Szatmárnémeti Iparosotthon védelmére siettünk. Idén elhivatott diákcsoportunk azon igyekszik, hogy közismertebbé tegye az Iparosotthon és felkeltse az emberek érdeklődését. Szeretnénk, ha a város lakosai jobban megismernék ezt a bámulatos épületet, melynek érdekes történelme van.
 

Az épület 1911-ben az Iparosok Kamarája megbízásából készült, annak érdekében, hogy legyen egy hely, ahol összegyűlhetnek, tanácskozhatnak. Építészeti szempontból az Iparosotthon eklektikus stílusú, megtalálható benne a klasszicista és szecessziós motívum is. Homlokzatán vegyes formanyelvű építészeti elemek lelhetőek fel. 
 

Mind online, mind offilne téren aktívan szeretnénk bemutatni az épületet az érdeklők számára. Online szférában a Facebook oldalunkon a „Szatmárnémeti Iparos Otthon”, Instagram oldalunkon pedig a „@szatmarnemeti_Iparos_ otthon” néven vagyunk megtalálhatóak, ezek mellett megtalálhatóak leszünk TikTok-on is, hogy a fiatalabb generáció is kedvet kapjon az Iparosotthon megismerésére. Ezen felül különböző érdekes, kreatív és színes videókkal is készülünk, amelyek Youtube-on lesznek elérhetőek.
 

Offline téren sok színes, interaktív és fiatalos programokkal, rendezvényekkel várjuk majd az érdeklődőket. Legközelebb december 19-én egy, a Noel baba számára szervezett jótékonysági estünk lesz megtartva ezen a helyszínen.
 

Minden, az eseményekkel kapcsolatos információ megtalálható lesz a közösségi oldalainkon. A mi csoportunk 12 diákból áll, akik szeretnénk felejthetetlen élményt nyújtani Szatmárnémeti lakosainak.
 

Csapatunk tagjai: IX.B osztály: Dolhai-Gáti Barbara, Fehér Ivett, Karikás Petra és Ványi Roland. X.D osztály: Bakos Csaba, Bogdan Bianka, Csúcs Dalma, Mali Orsolya, Semsei Beáta és Turóczy Szabolcs. XI.D osztály Kovács Gergő.
 

Reméljük, hogy a Szatmárnémeti Református Gimnázium összetartó csapatának munkája felkelti városunk lakóinak figyelmét, annak érdekében, hogy Szatmárnémeti ezen fontos épülete még közismertebbé válhasson.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: